miercuri, 29 august 2018

Asia Argento, activistă a mișcării #MeToo, dată afară din juriul X-Factor Italia în plin scandal al acuzațiilor de hărțuire sexualăAsia Argento, activistă a mișcării #MeToo, dată afară din juriul X-Factor Italia în plin scandal al acuzațiilor de hărțuire sexuală

Asia Argento ar fi fost dată afară din juriul X-Factor Italia. Actrița și regizoarea italiană Asia Argento se pare că a fost dată afată din emisiunea X Factor Italia, după ce au fost făcut public faptul că a plătit o sumă de bani unui tânăr care o acuza de agresiune sexuală, arată Variety.

Sky Italia și FremantleMedia Italia au decis să o retragă pe actriță din sesiunile live ale emisiunii care va fi difuzată începând de pe 6 septembrie. În ciuda deciziei producătorilor (neconfirmată încă într-o declarație oficială), Argento va putea să fie văzută în primele episoade ale emisiunii, care au fost deja montate.

Asia Argento și-a început cariera cinematografică la nouă ani, când a fost distribuită într-un film de Sergio Citti. Relația cu tatăl, regizorul Dario Argento, nu a fost niciodată în termeni buni, iar activitatea în fața camerei a dublat-o, încă de la început, cu experiențe regizorale.

În octombrie 2017 l-a acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de agresiune sexuală, devenind una dintre cele mai vizibile personalități din campania #MeToo, care este legată de dezvăluirea cazurilor de abuz sexual. Potrivit actriței, Weinstein a violat-o la Cannes când aceasta avea 21 de ani. După publicarea dezvăluirilor a afirmat că scandalul i-a adus deservicii, simplificând ceea ce i s-a întâmplat.

Fostul ei partener, celebrul chef Anthony Bourdain, care a ajutat-o pe tot parcursul scandalului, s-a sinucis în luna iunie. În luna august au apărut primele informații că Asia Argento ar fi plătit pentru o înțelegere în afara tribunalului un tânăr care a acuzat-o că l-a agresat sexual înainte să împlinească 18 ani. Tânărul actor Jimmy Bennett susține că actrița l-a agresat sexual în 2013, într-o cameră de hotel din California, când el abia împlinise 17 ani. Principala problemă privind relația sexuală dintre cei doi este că în statul american vârsta minimă pentru consimțământ sexual este 18.

 

 

Comenteaza aceasta stire