Fidea cu lapte – reteta cu taitei, ingrediente, preparare

Indiferent de vârstă, mulți dintre noi avem un desert care ne aduce aminte de copilărie. Un desert mult iubit încă de pe vremea când nu aveam alternative dulci la tot pasul în magazine.

Dacă optați pentru consumul de dulciuri din comerț în detrimentul unui desert simplu precum fidea cu lapte, creșteți riscurile de a dezvolta diverse probleme de sănătate prin ingerarea de ingrediente necunoscute. Bineînțeles, că toți dorim să mâncăm cât mai sănătos posibil.

Îți prezint câteva indicații despre cum să pregătești cea mai gustoasă și aromată fidea cu lapte. Ai nevoie de doar 4 ingrediente și hai la treabă.

Ingrediente fidea cu lapte

  • 400 grame fidea cu ou
  • 1000 ml lapte
  • 50 grame zahăr
  • sare

Timp de pregătire: 2 minute.

Timp de gătire: 8 minute.

Timp total: 10 minute.

Porții: 4.

Cum se face fidea cu lapte

Într-o cratiță puneți laptele la fiert la foc mediu cu un praf de sare. Dacă folosiți lapte de casă, strecurați-l printr-o sită deasă înainte de a-l pune la fiert.

Dacă optați pentru lapte de comerț, să alegeți varianta cu un procent de 3,5 % grăsime. Fiind un lapte mai gras, desertul va ieși mai consistent.

Urmăriți laptele și micșorați intensitatea focului când dă în clocot. Astfel evitați ca spuma laptelui să iasă pe aragaz și să se ardă.

Acum este momentul să adăugați și cele 50 grame de zahăr peste lapte la fiert. Amestecați timp de 1 minut până se topește zahărul.

Fideaua cu ou se sfărâmă puțin și se pune peste lapte. În cazul în care folosiți fidea din comerț, Se lasă la fiert conform indicațiilor menționate pe pachet.

Deși pare un raport mic de fidea la 1 litru de lapte, să știți că nu este așa. Fideaua își va mări volumul, iar dacă puneți prea multă, desertul de fidea cu lapte va fi mai gros, asemenea unei budinci.

Dacă folosiți pentru fidea varianta de tăiței făcuți în casă, timpul de fierbe va fi mai lung cu 1-2 minute. Puteți înlocui fidea cu tăiței sau cu orice alt tip de paste.

Pentru perioadele de post, aveți alternative de fidea fără ou și lapte vegetal. Pe piață sunt multe tipuri de lapte vegetal, de soia, orez, migdale, ovăz.

În acest caz alegeți laptele vegetal preferat din comerț sau făcut în casă. Cel mai adesea folosesc laptele de soia.

Zahărul poate fi înlocuit cu 2 linguri de sirop de agave sau zahăr din ștevie. Astfel desertul este mai prietenos cu persoanele ce sunt nevoite să evite consumul de zahăr. 

Cum se servesc fidea cu lapte

Desertul fidea cu lapte se servește cald și proaspăt gătit. Puteți să adăugați diverse arome, în funcție de preferințe.

Esențele de vanilie sau rom, dau o notă mai exotică preparatului. Adăugați o linguriță de esență în timpul fierberii laptelui sau spre final.

O linguriță de scorțișoară sau cacao vor face din acest desert o mâncare de confort. Și cu toții știm ce bine ne prinde să mâncăm ceva cald cu scorțișoară în zilele mohorâte.

Lasă un comentariu