Cea mai delicioasa fasole verde cu usturoi – Reteta cu fasole pastai scazuta

Perioadele de post ne pun mereu la încercare creativitatea și versatilitatea când vine vorba de feluri diversificate și delicioase de mâncare. Nouă ne place să ținem toată perioada de post, așa că întotdeauna trebuie să caut rețete noi, să nu ne plictisim de același fel de mâncare.

Așa am ajuns să prezint astăzi rețeta de fasole verde cu usturoi pe care am preparat-o și eu chiar ieri! Este o rețetă foarte simplă, poate fi servită și caldă, și rece și este deosebit de sățioasă. Îmi place că fasolea nu își pierde forma și nu se înmoaie, fiind chiar puțin crocantă și aromată!

Ingrediente fasole verde cu usturoi 

Ingrediente fasole verde cu usturoi

Ingredientele de care veți avea nevoie sunt ingrediente simple, pe care cu siguranță le aveți la dumneavoastră prin bucătărie. Iar dacă nu, nu vă faceți griji, sigur le veți găsi la cel mai apropiat magazin alimentar. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Un kilogram de fasole verde proaspătă sau congelată
  • Un kilogram de roșii proaspete
  • Trei căței de usturoi
  • ceapă de dimensiune medie
  • 100 de ml de ulei de măsline
  • Sare după gust
  • pătrunjel

Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de gătire: o oră

Timp total: o oră jumătate

Porții: 8 porții

Cum se face fasole verde cu usturoi – Mod de preparare 

Cum se face fasole verde cu usturoi

Ca mod de preparare, fasolea verde este foarte ușor de pregătit și nu necesită prefierbere, ceea ce este un plus pentru cei care nu au foarte mult timp la dispoziție pentru gătit. Vom spăla bine fasolea verde și o vom curăța de codițe, rupând-o apoi în bucăți de dimensiuni potrivite preferințelor dumneavoastră.

Cât ne vom ocupa de pregătirea roșilor, vom lăsa fasolea verde la scurs. Este bine să folosiți roșii mai coapte pentru a pregăti această rețetă, pe care le veți spăla sub jet de apă rece, le veți curăța de cotoare și apoi le veți da prin blender. Ne dorim să obținem o pastă cu o consistență mai grunjoasă, nu fină ca de piure.

Dacă nu reușiți să obțineți această consistență cu blenderul sau dacă nu dețineți un blender, puteți să dați roșiile prin răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi, vom curăța ceapa, o vom spăla și o vom toca foarte mărunt și fin. Vom curăța și toca mărunt, de asemenea, și usturoiul. 

În continuare, vom avea nevoie de o tigaie mai adâncă de dimensiuni mari. Vom turna jumătate din cantitatea de ulei de măsline și vom pune la călit ceapa pe care am tocat-o mărunt. Când observați că ceapa începe să se rumenească uniform, vom adăuga și usturoiul, vom amesteca și vom mai lăsa amestecul pe foc încă două minute.

Apoi, urmează să adăugăm roșiile și să le lăsăm la foc mediu să fiarbă încă aproximativ 12 minute. După ce roșiile au fiert, vom adăuga în sfârșit și fasolea verde împreună cu cealaltă jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Vom turna și apă până când fasolea verde va fi acoperită.

Când legumele încep să fiarbă în clocot, vom da focul aragazului la mic, vom acoperi tigaia și vom mai lăsa acest amestec la fiert încă o jumătate de oră.

Scopul nostrul este să lăsăm amestecul pe foc până când se evaporă o cantitate suficient de mare de apă, astfel încât sosul de roșii se îngroașă și capătă o consistență mai densă. Dacă vi se pare că acest proces este mult prea lent, puteți mări intensitatea focului aragazului.

Când sosul capătă consistența pe care o dorim, iar toate legumele sunt fierte, putem începe să asezonăm fasolea verde cu usturoi. Vom adăuga sare după gust, pătrunjelul și vom amesteca astfel încât să distribuim uniform condimentele.

Vom opri focul aragazului și vom mai lăsa fasolea verde cu usturoi în tigaia acoperită cu un capac încă un sfert de oră, astfel încât să se pătrundă ingredientele. Fasolea verde cu usturoi și sos de roșii este acum gata, poftă bună!

Cum se serveste fasole verde cu usturoi 

Cum se serveste fasole verde cu usturoi

Această rețetă este perfectă pentru zilele în care țineți post, fiind un preparat perfect de servit atât rece, cât și cald. Fasolea verde gătită urmând această rețetă își va păstra fermitatea și va deveni chiar puțin crocantă. Ingredientele se complementează perfect, sosul de roșii intensificând savoarea acestui preparat.

Fasolea verde cu usturoi poate fi servită și ca garnitură delicioasă pentru felurile dumneavoastră principale de mâncare, cum ar fi peștele gătit la cuptor, carnea la garniță, șnițelele sau chiar orez! 

Sper că v-a făcut plăcere să urmați această rețetă și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori veți dori să pregătiți fasole verde cu usturoi!

Lasă un comentariu