Drob de pui – reteta cu carne tocata, ficatei si pipote

Drobul este un preparat căutat și gătit cel mai adesea în perioada sărbătorilor Pascale. Rețeta originală este pe bază de carne de miel, insă a fost adaptată.

Știai că poți pregăti un drob din piept de pui, cu ficăței și pipote de pui? Este alternativa perfectă pentru cei ce caută opțiuni în înlocuirea rețetelor cu miel sau porc. 

Organismul procesează mai ușor drobul din piet de pui, fiind introdus și în alimentația copiilor sau a celor care evită preparatele bogate în grăsimi. Îl puteți găti în orice perioadă a anului, fiind de fiecare dată vedeta de pe platoul cu aperitive.

Ingrediente drob din piept de pui

– 300 grame piept de pui dezosat

– 300 grame ficăței de pui

– 300 grame pipote de pui

– 6 ouă

– 3 căței de usturoi

– 2 cepe medii albe

– 6 linguri ulei

– o legătură de pătrunjel proaspăt

– sare

– piper

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 50 minute.

Timp total: 1 oră și 10 minute.

Porții: 10.

Cum se face un drob din piept de pui – Mod de preparare

Începeți cu a curăța și spăla pieptul de pui sub un jet de apă rece. Puneți carnea de pui la fiert într-o cratiță cu apă și sare. După ce a fiert, scoateți carnea la răcit.

Ficățeii îi verificați dacă au fierea atașată, iar daca da, atunci puteți să îi aruncați, pentru a nu risca ca drobul să iasă amar. După ce ați inspectat ficațeii, îi spălați în apă rece și îi tăiați bucățele. Spălați și pipotele tot cu apă rece și le tăiați cubulețe.

Ceapa curățată se toacă mărunt, iar usturoiul se dă prin presă. Verifică dacă s-a răcit pieptul de pui și îl tăiați tot cubulețe.

În paralel într-o tigaie puneți la încins 4 linguri de ulei și adăugați ceapa. Amestecați și lăsați ceapa până prinde o culoarea ușor aurie.

După, adăugați usturoiul pentru a se căli puțin, peste care turnați ficățeii si pipotele de pui. Amestecați totul cu o lingură de lemn până ficăteții și pipotele sunt aproape gătite, moment în care le luați de pe foc.

Într-o oală mică puneți 3 ouă la fiert. Celelalte 3 ouă le bateți într-un bol adânc cu puțină sare până devin spumă. 

Puneți amestecul din tigaie și pieptul de pui în ouăle bătute. Potriviți de sare și piper după gust, amestecând până se încorporează toate ingredientele.

Tocați legătura de pătrunjel verde și o amestecați și pe ea în ompoziție. Ouăle fierte se curăță de coajă.

Porniți cuptorul la preîncălzit la 200 grade C. Într-o tavă de cozonac, puneți un strat de hârtie de copt.

Așezați în tavă jumătate din compoziție de carne cu ou, peste care puneți în șir indian pe lungime ouăle fierte și acoperiți cu restul compoziției. Tava merge la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se servește un drob din piept de pui

Drobul din piept de pui se servește rece, tăiat felii, pe un platou de aperitiv cu salată verde, roșii, ceapă și ridichi. 

Lasă un comentariu