Cum se face drob de pui – reteta de ficat, pasare

Drobul de ficat de pui este o delicatesă pentru familia mea! Rețeta originală de drob de pui este cea care include organe de miel, însă nouă nu prea ne place mirosul de miel și nici preparatele ce îl conțin, așa că a trebuit să ne adaptăm cumva și așa a apărut această rețetă de drob de ficat de pui!

Acest preparat este potrivit celor care urmează o dietă săracă în grăsimi sau orice fel de regim alimentar special, deoarece are în componența sa doar organe de pui care sunt mult mai sărace în grăsimi. 

Așa că, în continuare, vă voi prezenta pas cu pas această rețetă simplă de drob de ficat de pui! Să începem!

Ingrediente drob de pui 

Ingrediente drob de pui

Prepararea drobului de ficat de pui este foarte asemănătoare cu rețeta drobului original, din miel. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt:

  • Un kilogram de organe de pui (pipote și inimi)
  • Un kilogram de ficat de pasăre
  • Patru cepe de dimensiuni mari
  • Ceapă verde
  • Pătrunjel
  • 60 ml ulei de gătit
  • Cinci ouă 
  • Trei ouă fierte
  • Piper
  • Sare

Timp de pregătire: 60 de minute

Timp de gătire: 30 de minute

Timp total: o oră și jumătate

Porții: 10 porții

Cum se face drob de ficat de pui – Mod de preparare

Cum se face drob de ficat de pui - Mod de preparare

Vom începe prin a pune la fiert pipotele și inimile de pui până când vor deveni fragede și mai ușor de dat prin mașina de tocat. Punem puțin ulei în tigaie și călim puțin ficatul de pui pe ambele părți.

Cantitatea de verdețuri pe care o veți adăuga în compoziția acestui preparat depinde de gusturile dumneavoastră. Eu de obicei adaug două legături de ceapă verde și două de pătrunjel, această cantitate mi se pare suficientă pentru un drob de pui.

Vom toca mărunt ceapa și o vom pune la călit alături de una sau două linguri de ulei de floarea soarelui. Vom lăsa ceapa până va deveni translucidă, apoi o vom scoate din tigaie și o vom adăuga în compoziția finală, asigurându-ne că se înglobează omogen.

Vom folosi mașina de tocat pentru a mărunți pipotele, inimile fierte și ficatul călit. Vom obține o pastă consistentă, la care vom adăuga ouăle crude, verdeața tocată mărunt, sare și piperul.

Ouăle fierte le vom utiliza pentru aspectul acestui fel de mâncare, astfel: vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt o parte din amestecul pe care l-am pregătit. Vom introduce oul fiert întreg la în interiorul drobului de ficat de pui astfel încât atunci când îl vom tăia vom obține un mozaic frumos de drob și ou. Acest pas este unul suplimentar, totuși, nu trebuie neapărat să puneți ou fiert întreg în drob.

Apoi vom introduce drobul în cuptorul preîncălzit la temperatură medie, la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute. Drobul este gata când prinde o crustă arămie pe deasupra.

Poftă bună!

Cum se serveste drob de ficat de pui

Cum se serveste drob de ficat de pui

Ca modalități de servire, mie îmi place să servesc deliciosul drob de pui rece, ca fel principal, de preferat acompaniat de salata de boeuf, combinație nelipsită în familia mea, la masa de Paște! Există multe moduri în care puteți personaliza și modifica această rețetă astfel încât să se potrivească și mai bine cu gusturile dumneavoastră.

În primul rând, puteți să adăugați în compoziția drobului și carne de pui fiartă. Veți da carnea de pui prin mașina de tocat împreună cu celelalte organe, astfel încât amestecul să devină omogen. Carnea de pui este o adiție prețioasă din punct de vedere nutrițional.

De asemenea, când vine vorba de verdețuri, puteți adăuga și usturoi verde în aceasta rețetă și va deveni chiar și mai gustoasă! O căpățână de usturoi poate aduce un gust mult prea intens, ce acaparează celelalte arome, de aceea usturoiul verde mi se pare alegerea perfectă pentru drobul de ficat de pui.

Ouăle crude se folosesc pentru a lega compoziția. Unii oameni preferă ca organele de pui să nu fie date prin mașina de tocat, ci preferă ca ingredientele să fie tocate mărunt, cu cuțitul. Acest lucru îi conferă o textură aparte drobului, o consistență deosebită. 

În cazul în care urmați un regim alimentar strict, ar fi bine să evitați adăugarea ouălelor fierte în drob, deoarece astfel procentul de colesterol al preparatului crește.

Sper că vă veți bucura de această rețetă în prag de sărbători sau oricând veți dori să o pregătiți. Este o rețetă simplă, ușor de pregătit, însă un pic migăloasă din cauza procesului de pregătire complex al amestecului. Însă nu fiți descurajați pentru că rețeta este una foarte ușor de pregătit și rezultatul final sigur nu va dezamăgi.

Lasă un comentariu