Creveti la tigaie – reteta cu creveti prefierti cu usturoi, fierti, prajiti, decorticati, la tigaie?

Creveții sunt o delicatesă din ce în ce mai căutată peste tot în lume, indiferent de locația geografică. Cei mai mari consumatori sunt locuitorii din zonele maritime și oceanice, care au acces constant la creveți la tigaie proaspeți. 

Comerțul în zilele noastre este într-o continuă expansiune, așa că facilitează aprovizionarea cu creveți congelați în foarte multe supermarketuri de pe glob. Știai că cele mai apreciate și căutate fructe de mare pe scară largă sunt creveții?

În cele ce urmează îți voi prezenta o rețetă foarte rapidă de a prepara creveți la tigaie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru o masă delicioasă.

Ingrediente creveți la tigaie

creveți la tigaie

– 500 grame creveți proaspeți sau congelați

– 50 grame unt

– 4 linguri ulei de floarea sorelui sau de măsline

– 4 căței de usturoi

– sare

– piper

– boia 

– pătrunjel proaspăt

– zeamă de la o lămâie

– 75 ml suc de portocale sau vin alb sec

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: aproximativ 15 de minute.

Timp total: 25 de minute.

Porții: 2.

Cum se fac creveți la tigaie – Mod de preparare

Cum se fac creveți la tigaie - Mod de preparare

Procesul de preparare a delicatesei de creveți la tigaie este unul foarte simplu și rapid. Cel mai anevoios pas este decorticarea creveților, restul pașilor fiind foarte ușori.

Începi prin desprinderea capului crevetelui, decortichezi trunchiul pe lungime și îndepărtezi vena neagră. După curățare speli creveții sub un jet de apă rece și îi lași la scurs într-o strecurătoare.

Până se scurg creveții, într-o tigaie la foc mediu adaugi uleiul la încins, urmat de unt. Când untul începe să sfârâie, adaugi usturoiul, călindu-l la foc mic pentru câteva secunde, pentru a nu căpăta un gust amar.

După ce usturoiul a eliberat puțina aromă specifică, mărești flacăra focului și adaugi creveții. Atenție să fie caliți pentru 1-2 minute, amestecând-i ușor continuu pentru a nu-i zdrobi.

Acum este momentul să adaugi vinul alb sec și să acoperi creveții cu un capac pentru a fierbe timp de 10 minute. În cazul unui meniu fără alcool, înlocuiești vinul cu sucul de portocale. În tot acest timp mai verifici creveții pentru a te asigura că mai au lichid și că nu se ard.

După ce creveții au fiert, se asezonează cu sare, piper și boia după gust. Pătrunjelul tocat presărat peste ei va aduce o notă de prospețime.

Cum se servesc creveții la tigaie?

Cum se servesc creveții la tigaie?

Creveții la tigaie sunt un preparat simplu de realizat, dar de un real succes, fiind o delicatesă cu care nu vei da greș. Aceștia se servesc cu suc de lămâie sau de sine stătători, doar cu pâine prajită, dacă preferi o masă mai usoară.

Pentru o masă mai copioasă creveții pot fi serviți alături de diverse garnituri, precum cartofi albi sau dulci sub formă de piure. Alte garnituri care completează creveții la tigaie sunt orezul, pastele, quinoa și cuș-cuș-ul. 

Indiferent de combinația aleasă pentru servire, este obligatoriu ca aceștia să fie serviți fierbinți, cu sosul de unt rămas în tigaie turnat peste ei și opțional câteva felii de lămâie.

Lasă un comentariu