Crema de ciocolata pentru tort de casa, simpla

Petrecerile copilăriei fac parte din cele mai dragi evenimente pe care mi le aduc aminte, nu neapărat pentru activitățile le făceam, ci în mod special pentru torturile cu crema de ciocolata pe care mama mea mi le pregătea cu toată inima! N-am mai întălnit nicăieri torturi pregătite la fel!

N-am putut să nu o întreb care e secretul ei! Îmi doresc ca și copiii mei să se bucure de aceleași torturi speciale de ziua lor, așa că am luat repede rețeta și m-am pus pe treabă! Și cât de bine a ieșit vă puteți convinge chiar dumneavoastră, după ce încercați această minunăție de cremă pentru tort, fără ouă!

În continuare, vă voi prezenta rețeta mamei pentru cremă de tort! Dacă o veți urma pas cu pas, nu aveți cum să dați greș în pregătirea acestei rețete simple, dar delicioase!

Ingrediente crema de ciocolata pentru tort 

Ingrediente crema de ciocolata pentru tort

Ingredientele de care veți avea nevoie pot fi găsite cu ușurință la orice magazin alimentar. Veți avea nevoie de următoarele:

  • 400 de ml apă
  • 400 de grame zahăr
  • 400 de grame ciocolată amăruie cu 80% cacao
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 10 picături de oțet
  • 800 de grame de unt cu cel puțin 80% grăsime, la temperatura camerei

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 25 de minute

Porții: pentru un tort cu blatul de 24 cm

Cum se face crema pentru tort – Mod de preparare 

Pentru început, vă voi spune câteva detalii de care trebuie să țineți cont la alegerea ingredientelor, deoarece alegerea acestora face diferența dintre o cremă de ciocolata delicioasa pentru tort sau una îndoielnică. În primul rând, untul trebuie să fie deosebit de gras, cu minim 82% grăsime și neaparăt să fie la temperatura camerei, cu o consistență moale. De acest lucru depinde succesul cremei pentru tort.

Ciocolata trebuie să fie neapărat amăruie, cu un conținut ridicat de cacao pentru a obține o cremă cu un gust intens de ciocolată. Nu înlocuiți cu ciocolată cu lapte.

Vom începe prin a pune apa împreună cu zahărul într-un recipient de dimensiuni potrivite în care vom adăuga și picăturile de oțet. Oțetul trebuie să fie oțet obișnuit, nu foarte tare. Din momentul în care amestecul va începe să fiarbă, îl vom lăsat fix cinci minute.

Nu vă faceți griji de mirosul de oțet pe care îl veți simți în încăpere. Acesta se va evapora rapid și în final prăjitura dumneavoastră nu va avea gust de oțet deloc.

După aceea, vom adăuga gradual bucățele de ciocolată amăruie în compoziția inițială și vom amesteca. Când amestecul va începe să fiarbă, îl vom mai lăsa încă 5 minute, după aceea vom opri aragazul.

Vom obține un amestec asemănător unei glazuri foarte cremoasă pe care o vom lăsa la răcit. Este important să nu încercați să amestecați viguros în această compoziție, deoarece îi vom rearanja rețeaua cristalină formată în acest fel. În continuare, vom trece la spumarea untului.

Cum se face spumarea cu unt pentru crema de tort? 

Cum se face spumarea cu unt pentru crema de tort?

Așa cum am menționat anterior, este extrem de important ca untul să aibă o consistență moale și să fie scos din frigider cu cel puțin 5 ore înainte de începerea pregătirii acestei creme.

Vom pune untul într-un recipient și vom mixa la viteză medie aproximativ trei minute. Vom adăuga vârful de cuțit de sare și apoi vom începe ușor, ușor să înglobăm câte o lingură din siropul răcit de ciocolată, continuând mixarea.

Nu vă speriați dacă se taie crema, nu este nicio problemă! Tot ce trebuie să faceți este să dați mixerul la viteză mare și să mixați viguros crema timp de aproximativ un sfert de oră. O să observați cum aceasta își va recăpăta consistența cremoasă.

După ce ați înglobat tot siropul de ciocolată, crema este gata!  O puteți păstra la frigider un timp îndelungat deoarece nu conține ouă, lapte sau alte ingrediente care necesită atenție specială, însă aveți grijă să o scoateți de la frigider cu cel puțin 7 ore înainte de a o utiliza, deoarece altfel este foarte greu de întins.

Poftă bună!

Cum se serveste crema pentru tort

Cum se serveste crema pentru tort

Ca mod de servire, recomandăm această cremă pentru umplerea blaturilor cu consistență pufoasă, pe care le-ați însiropat înainte. Îmi place să folosesc un sirop cu cafea pentru torturile pe care le prepar, deoarece mi se pare că gustul acestuia se completează excelent cu savoarea și intensitatea cremei pentru tort pe care am preparat-o împreună!

Cât despre blat… de obicei prepar un blat simplu, cu textură de pandișpan. Îmi este mult mai ușor în acest mod, deoarece pot să adaug cacao dacă îmi doresc un gust mai intens sau vanilie dacă vreau să obțin un tort mai răcoritor. Crema de ciocolată pe care am preparat-o cu ajutorul acestei rețete merge bine cu ambele tipuri de blaturi, deci nu trebuie să îmi fac griji în legătură cu acest aspect.

Dacă folosesc un blat cu vanilie, îmi place să îl ornez cu frișcă sau cu o cremă dulce de mascarpone, fiind foarte aerată și pufoasă! Dacă folosesc blatul de cacao, folosesc de obicei o glazură de ciocolată, preparată cu ajutorul aceleiași ciocolatei pe care am folosit-o ca să prepar siropul cremei, însă voi adăuga lapte și mult mai puțin zahăr.

Puteți adăuga fructe, de exemplu, zmeură, cireșe, afine, căpșuni, sau orice alte fructe vă doriți. Crema de ciocolată pe care am pregătit-o merge perfect cu gustul răcoritor dat de fructele pe care le veți adăuga. Torturile mamei mereu aveau afine și niciodată nu rămâneau nemâncate!

Dacă veți adăuga și fructe în interiorul acestui tort, atunci vă recomand să folosiți pentru însiroparea blatului un sirop din fructe sau lapte în loc de siropul de cafea. Siropul de cafea poate fi mult prea intens pentru gustul răcoritor al fructelor, pe când siropul de fructe va fi mai potrivit pentru acest tip de umplutură.

Sper că această rețetă de cremă de tort fără ouă, aerată și pufoasă, a fost pe placul dumneavoastră și sper că nu ați întâmpinat niciun fel de dificultate în prepararea ei! Torturile dumneavoastră vor deveni punctul culminant, atracția principală a oricărei petreceri urmând această rețetă de cremă de tort!

Lasă un comentariu