Clatite fara lapte, pufoase – cu apa plata sau minerala

Un desert simplu, elegant și ușor de preparat, clătite fara lapte sunt un deliciu pentru gurmanzii de orice fel! Fie că preferați clătitele cu fructe și ciocolată sau fie că vă plac cele simple, cu dulceață, clătitele sunt desertul perfect pentru momentele în care vă este poftă de ceva dulce, însă vreți să pregătiți ceva rapid!

Rețeta de clătite este una extrem de simplă și adaptabilă, multe dintre ingredientele acesteia pot fi înlocuite sau omise. De exemplu, daca doriți să preparați clătite de post, puteți omite adăugarea ouălelor și veți adăuga în schimb un pic mai mult ulei. Clătitele dumneavoastră vor ieși la fel de delicioase! 

În continuarea acestui articol, vom prezenta o rețetă de clătite fără lapte!

Ingrediente clătite fără lapte 

Clatite fara lapte

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a pregăti această rețetă de clătite fara lapte sunt ingrediente simple care se pot găsi la orice magazin din apropierea dumneavoastră. Pentru a le măsura, veți avea nevoie de un pahar pe care îl veți utiliza drept măsură. Ingredientele de care aveți nevoie sunt:

  • 1 pahar de faină albă
  • 1.5 pahar de apă la temperatura camerei
  • lingura de ulei 
  • lingura de zahar 
  • un praf de sare 
  • 2 ouă de dimensiune medie 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 25 de minute

Timp total: 30 de minute

Portii: 6 portii

Cum se fac clătitele fără lapte – Mod de preparare 

Ouăle se vor sparge și se vor bate întregi cu ajutorul unui mixer, adăugând pe parcurs și praful de sare. Se adaugă apa și uleiul, apoi se va cerne făina și se va adăuga puțin câte puțin. În final, se adaugă și zahărul, însă aveți grijă să nu depășiți cantitatea recomandată, deoarece clătitele vor căpăta o culoare mai închisă.

Se pune la încins tigaia, cu o linguriță de ulei, iar când aceasta pare încinsă, se va turna cu ajutorul unui polonic compoziția de clătite, răspândindu-se omogen în tigaie. Aveți grijă să nu puneți prea mult ulei. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți pune mai mult sau mai puțin aluat pentru a obține clătite mai groase sau mai subțiri.

Clătita se va întoarce de pe o parte pe cealaltă și aceasta va fi gata atunci când va fi rumenă pe ambele părți. Se va proceda la fel până când se termină compoziția de aluat, apoi se va alege umplutura și se vor rula clătitele.

Cum se servesc clătitele fără lapte 

Clatite fara lapte

Clătitele pot fi servite în multe feluri, în funcție de preferințele dumneavoastră și ale invitaților dumneavoastră. Pentru cei mai mofturoși, recomandăm clătitele cu ciocolată și banane, ornate cu frișcă pe deasupra.

Puteți deveni creativi și puteți găsi chiar dumneavoastră alte modalități de servire ale acestora. Cu afine, kiwi, căpșuni sau poate, de ce nu, chiar înghețată, modalitățile de servire ale acestui desert delicios sunt nenumărate!

Însă neîntrecute rămân clătitele clasice preparate de părinții noștri în copilărie cu dulceață. Fie că alegeți dulceață de zmeură, de căpșuni, de mure sau de orice fel de fructe preferați, este imposibil să dați greș în pregătirea acestui desert simplu, dar elegant!

Lasă un comentariu