Ciuperci umplute de post – reteta cu legume la cuptor

Cred că noi toți suntem familiarizați cu aroma minunată a ciupercilor umplute cu cașcaval făcute la cuptor! Însă, fiind în perioada de post, trebuie să ne adaptăm și noi! Familia mea ține toată perioada postului, astfel încât mereu trebuie să devin creativă și să caut tot felul de mâncăruri precum ciuperci umplute de post ca să le pregătesc!

Mie îmi plac foarte mult ciupercile oricum ar fi ele gătite, așa că am ținut neapărat să adaptez această rețetă astfel încât să putem consuma ciuperci umplute și în perioada de post! Așa a luat naștere această minunăție!

Astfel, astăzi vă voi prezenta o rețetă minunată de ciuperci umplute de post, explicată pas cu pas, în detaliu, astfel încât și dumneavoastră să vă puteți bucura de preparate diversificate și aromate în perioada de post! Să începem!

Ingrediente ciuperci umplute de post 

Ingrediente ciuperci umplute de post

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a pregăti această rețetă:

  • 10 ciuperci mari, eu folosesc champignon de obicei, dar puteți folosi orice fel de ciuperci doriți
  • Un ardei gras
  • ceapă de dimensiuni mari
  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Patru căței de usturoi
  • Puțină nucșoară măcinată
  • Puțin ulei de floarea soarelui
  • Sare
  • Piper

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 35 minute

Timp total: 45 de minute

Porții: 10 porții

Cum se fac ciuperci umplute de post – Mod de preparare

Cum se fac ciuperci umplute de post - Mod de preparare

Această rețetă este foarte ușor de pregătit și foarte rapidă, astfel încât chiar și cele mai ocupate gospodine o pot pregăti de-ndată!

Vom începe prin a pregăti cuptorul, pornindu-l la temperatură medie, adică 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Vom spăla toate legumele sub un jet de apă rece și vom începe să le curățăm. 

Vom toca ceapa mărunt, iar ardeiul va fi curățat de semințe și spălat bine astfel încât să nu mai rămână semințe. Vom toca și ardeiul în cubulețe mărunte, de asemenea.Vom trece apoi la curățarea cățeilor de usturoi și la mărunțirea acestora, de asemenea. 

Pentru ciuperci vom proceda un pic diferit. Ciupercile nu vor fi spălate, pentru că acest lucru tinde să le diminueze savoarea specifică și să le înmoaie, făcându-le să își piardă forma. În schimb, le vom scoate piciorușele, pe care le vom pune deoparte momentan, și apoi le vom curăța de coajă, înlăturând-o.

Pălăriuțele astfel curățate vor fi puse într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei de floarea soarelor. Vom toca mărunt piciorușele ciupercilor.

Apoi, vom trece la prepararea umplurii ciupercilor. Într-o tigaie adâncă, de dimensiuni potrivite, vom pune puțin ulei la încins, în care apoi vom pune ceapa la călit. Când se vor rumeni puțin, vom adăuga și ardeiul și vom mai lăsa acest amestec pe foc încă două minute înainte de adăuga și piciorușele de ciuperci mărunțite.

Vom amesteca viguros și des pentru că altfel amestecul se va arde.  Ultimul pas în pregătirea umpluturii ciupercilor este să asezonăm amestecul. Vom adăuga condimentelor și verdeața astfel încât amestecul preparat să fie pregătit gusturilor și preferințelor noastre.

Vom opri aragazul și vom pune cu ajutorul unei linguri compoziția preparata în pălăriuțele ciupercilor. Nu vă faceți griji dacă rămâneți cu un surplus de amestec preparat, acesta este minunat în compoziția omletelor și îl puteți adăuga cu succes chiar și superlor sau ciorbelor pe care le veți pregăti.

După ce ați terminat de umplut ciupercile, le vom băga în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, până când veți vedea că s-au rumenit și au deveni zemoase. Acest preparat este cel mai gustos servit cald, imediat cum este scos din cuptor! Puteți rade pe deasupra cașcaval vegetal, de post, sau puteți să consumați așa cum sunt, fiind deosebit de savuroase oricum! 

Poftă bună!

Cum se serveste ciuperci umplute de post 

Cum se serveste ciuperci umplute de post

Ciupercile umplute de post pot fi servite atât calde, cât și reci, fiind un fel de mâncare extrem de savuros, sănătos și sățios! Fie că pregătiți această rețetă în perioada postului sau nu, familia și invitații dumneavoastră vor fi încântați de complexitatea aromelor și de modul în care se complementează gusturile ingredientelor!

Puteți servi ciupercile umplute de post și drept garnitură lângă alte feluri principale, cum ar fi peștele la cuptor, grătarul de porc sau rasolul de rață! Acest preparat este unul foarte sănătos, de asemenea, având un aport nutritiv important în organismul dumneavoastră!

Invitații și familia dumneavoastră vor fi impresionați de dibăcia și priceperea dumneavoastră în bucătărie, această rețetă nefiind una extrem de cunoscută, însă fiind foarte gustoasă. Sper că v-a făcut plăcere să urmăriți această rețetă alături de mine și sper că veți reveni cu drag la ea, ori de câte ori veți dori să preparați ciuperci umplute de post!

Lasă un comentariu