Ciuperci umplute cu carne tocata – reteta, ingrediente, preparare

Ți s-a întâmplat vreodată să ai o foame de lup, să fii obosit, fără chef de a găti și să apelezi la mâncare procesată, ca mai apoi să ai remușcări pentru că ai mâncat iar nesănătos? Pentru a nu mai trece prin asta, îți vin în ajutor cu o rețetă simplă de ciuperci umplute cu carne, pe care o poți pregăti rapid și ușor.

Este un preparat cu puține ingrediente, gustos și sățios, datorită aportului ridicat de proteine. Ciupercile umplute cu carne la cuptor se potrivesc de minune pentru masa de prânz sau un aperitiv, fiind apreciate de toată lumea. 

Ingrediente ciuperci umplute cu carne

  • 12 ciuperci champignon albe
  • 400 grame grame carne tocată de porc
  • 200 grame roșii pasate
  • 100 grame cașcaval
  • 2 cepe alte medii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • pătrunjel
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 40 minute.

Timp total: 60 minute.

Porții: 4.

Cum se fac ciuperci umplute cu carne

Cum se face umplutura de carne tocată pentru ciuperci

Începeți cu a curăța și toca cepele cât mai fin. Cățeii de usturoi se curăță și ei și se trec prin presă.

Pe foc mediu se pune o tigaie adâncă cu ulei la încins. După ce uleiul începe să sfârâie, adăugați ceapa și usturoiul la călit, până prind o culoare ușor aurie.

Odată colorată ceapa, adăugați carnea tocată și amestecați. De regulă folosesc carne amestec de vită și porc. Amestecați carnea continuu, până începe să se închidă la culoare. Potriviți totul cu cimbru, sare, piper și boia dulce după gust.

Peste carne adăugați roșiile pasate și foile de dafin. Amestecați până la omogenizarea sosului de roșii cu carnea. 

Lăsați tot amestecul de carne să fiarbă, iar dacă observați că este prea uscat, mai puteți completa cu bulion sau apă. Trebuie să aveți în vedere că ciupercile vor lăsa și ele apă în timpul coacerii.

Până se gătește carnea, pregătiți ciupercile curățându-le de pieliță. Desprindeți piciorușele de pălării, le curățați și tocați mărunt, după care le adăugați peste amestecul de carne și sos de roșii. După ce umplutura este gata, o luați de pe foc, lăsați la răcit și îndepărtați foile de dafin.

Cum se umplu și se coc ciupercile umplute

Setați cuptorul la preîncălzit și într-o tavă unsă cu ulei se așază ciupercile cu scobitura în sus. Folosind o lingură normală, puneți umplutura în ciupercă, aplatizând puțin umplutura pentru a încăpea mai multă. 

Le puneți la cuptor pentru 30 de minute, după care le scoateți pentru a rade cașcaval și presăra pătrunjel verde tocat peste ele. Dați iar tava la cuptor pentru 10 minute, iar cașcavalul formează o crustă frumoasă aurie.

Cum se servesc ciupercile umplute cu carne

Ciupercile umplute cu carne se servesc simple, ca aperitiv sau ca fel principal alături de garnituri. Se potrivesc însoțite de cartofi piure sau la cuptor, orez simplu, bulgur sau o salată de verdețuri.

Lasă un comentariu