Ciuperci pleurotus pane reteta snitele de post, ingredienta, preparare

Ciupercile pleurotus sunt ciuperci comestibile cu pălăria de formă plată, apreciate în toată lumea pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Acestea sunt baza multor preparate în bucătăria vegetariană.

Știai că ciupercile sunt o sursă bogată de proteine? Sunt un înlocuitor perfect pentru carne, fiind excelente pentru perioadele de post și pentru cei ce au adoptat un stil de viață vegetarian.

Ciupercile pleurotus pane se gătesc rapid, fiind ideale pentru un prânz sau cină. Puteți opta pentru varianta prăjită în tigaie sau varianta la cuptor. Îți prezint o rețetă simplă și gustoasă de ciuperci pleurotus pane, varianta prăjite la tigaie.

Ingrediente ciuperci pleurotus pane

  • 500 grame ciuperci pleurotus
  • 50 grame făină albă de grău
  • 3 ouă
  • ulei pentru prăjit
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 20 minute.

Timp total: 30 minute.

Porții: 8.

Cum se face ciupercile pleurotus pane

Începeți cu a pune o cratiță adâncă cu apă și un praf de sare la fiert, în care veți fierbe ciupercile. Până dă apa în clocot, spălați ciupercile și desfaceți buchețelele pentru a avea avea fiecare bucată de ciupercă separat. În cazul în care ciupercile dumneavostră se prezintă cu zone acoperite cu puf, să știți că acesta se duce la spălat și sunt de fapt spori. 

După ce apa a început să fiarbă, puneți ciupercile la fiert pentru aproximativ 5 minute. Dacă dortiți ca ciupercile să fie mai fierte, prelungiți timpul de fierbere la 8 minute.

Odată cipercile fierte, le scurgeți de apă și le lăsați la scurs. Pentru a scurta procesul de scurgere, le presați cu un șervețel de bucătărie.

Într-un bol spargeți ouăle și le bateți cu o furculiță până formează o spumă. Acum adăugați sarea, piperul și boia dulce după gust, mai amestecați după care aăugați și făina. Rezultatul final trebe să fie asemănător cu aluatul de clătite.

Pentru un amestec prea lichid, mai adăgați făină și amestecați să nu se formeze cocoloașe. Dacă amestecul este prea gros, puteți să îl dizolvați cu puțină apă.

La foc mediu puneți uleiul la încins într-o tigaie. Setați focul la intensitate medie, pentru a evita arderea ciupercilor.

Dați fiecare felie de ciupercă prin aluatul de ouă cu făină, și le puneți la prăjit. Lăsați spațiu între bucățile din tigaie, pentru a putea să le întoarceți.

Ciupercile sunt gata după ce s-au rumenit pe ambele parți și le scoateți pe șervețe de hârtie pentru a absobi excesul de ulei. Procedați la fel și cu restul ciupercilor și ajustați aluatul pane până le terminați de prăjit.

Cum se servesc ciupercile pleurotus pane

Ciupercile pleurotus se servesc  cel mai adesea ca fel principal, înlocuind cu succes carnea. Se potrivesc alături de cartofi piure, legume la tigaie sau o salată lângă.

Pentru amatorii de burgeri, ciuperca pane așezată într-o chiflă, alături de o felie de roșii, ceapă, frunză de salată verde și maioneză, este varianta vegetariană perfectă pentru ei. Ciupercile pleurotus pane se pot servi calde sau reci, simple cu diverse sosuri.

Lasă un comentariu