Churros sunt un tip de gogoși foarte ușor de făcut. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti un desert rapid și delicios.

Știai că sunt la origine un tip de gogoși mexicane? Au o textură crocantă la exterior și moale la interior.

Se potrivesc de minune ca gustare acasă sau la o petrecere. Vor dispărea mai repede decât v-a luat să le prăjiți și cu siguranță vor cuceri pe toată lumea.

Dacă ești în căutarea unei desert simplu și ușor de făcut, îți vin în ajutor cu rețeta pentru churros. O dată încercată, o vei găti mereu.

Ingrediente churros

Ingrediente churros
  • 300 grame făină
  • 80 grame zahăr
  • 80 grame unt fără sare
  • 300 ml apă
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • jumătate de pliculeț de praf de copt
  • sare
  • ulei neutru pentru prăjit

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 30 minute.

Timp total: 50 minute.

Porții: 12

Cum se face churros

Cum se face

Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de sare, plicul de zahăr vanilat și praful de copt. Este recomandat ca făina să fie cernută înainte.

Într-o cratiță se pun la fiert apa, untul și zahărul. Amestecați ca acestea să se topească mai repede.

După ce a dat în clocot și s-au dizolvat untul și zahărul, se adaugă toată făina o dată. Reduceți focul la intensitate medie și amestecați energic până se desprinde aluatul de pe marginile vasului.

Luați vasul de pe foc și adăugați ouăle pe rând. Amestecați aluatul ca acesta să devină unul elastic și îl lăsați la răcit pentru 10 minute. Pentru amestecarea aluatului folosiți o spatulă de lemn sau un mixer cu un motor de putere mare.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Churros se prăjesc într-o baie de ulei și este necesară o cantitate mai mare de ulei.

Acum este momentul să le dați forma gogoșilor mexicane. De regulă se folosește un dispozitiv special pentru churros, dar dacă nu aveți, fiți fără griji. Puteți folosi un banal poș de bucătărie, căruia să îi atașați un vârf stelat.

O dată uleiul încins, se umple forma cu aluat și se fac churros deasupra tigăii. Pentru a determina fâșiile, tăiați aluatul cu o foarfece de bucătărie pe care o țineți în apă rece.

Cel mai adesea churros au lungimi de 10 centimetri, însă dumneavoastră le puteți face și mai scurte. Nu supraaglomerați tigaia.

Aceștia se prăjesc în baia de ulei timp de 4 minute sau până prind o culoare aurie. La jumătatea timpului de prăjire, se întorc cu a paletă pentru a se rumeni uniform. O dată prăjite, se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Cum se servește churros

Cum se servește churros

Churros se pot servi simpli sau cu glazură. Cel mai adesea se presară zahăr pudră amestecat cu scorțișoară peste bucățile proaspăt scoase din tigaie. 

Dacă doriți să le glazurați puteți folosi ciocolată topită peste care adăugați bucăți de nucă măcinată sau biluțe decorative de tort.

Lasă un comentariu