Chec economic pufos si simplu – reteta cu cacao, lapte, oua intregi, rapid si ieftin

Checul este un desert apreciat de toată lumea, fiind foarte ușor de pregătit în casă chiar de către dumneavoastră. Chec economic este o opțiune perfectă pentru când aveți poftă de ceva dulce, curat și rapid.

Știați că puteți să pregătiți un chec pufos și gustos cu doar câteva ingrediente? În mai puțin de o oră veți avea alternativa sănătoasă la dulciurile din comerț, sub forma unui chec economic.

În cele ce urmează, vă prezint rețeta bunicii de chec economic pe care o pregătesc de fiecare dată cu drag. Îi veți cuceri pe toți, inclusive pe cei mai pretențioși, fiind un real succes.

Ingrediente chec economic

Ingrediente chec economic
 • 250 grame făină albă
 • 150 grame zahăr
 • 200 ml lapte de la frigider
 • 100 ml ulei
 • 1 plic praf de copt
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 1 esență de rom
 • 1 esență de vanilie
 • 2 linguri cu vârf de cacao
 • 2 ouă
 • Sare

Timp de pregătire: 15 minute.

Timp de gătire: 30 minute.

Timp total: 45 minute.

Porții: 12.

Cum se face un chec economic

Setați cuptorul la preîncălzit la o temperatură de 180 grade Celsius și într-o tavă de copt puneți hârtie copt. Dacă aveți formă de silicon, o ungeți cu puțin ulei. Într-un alt vas se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare și praful de copt.

Se sparg ouăle și albușul se separă cu grijă de gălbenuș. Veți avea albușurile într-un bol și gălbenușurile în altul.

În bolul cu gălbenușuri se adaugă plicul de zahăr vanilat și jumătatea din cantitatea de zahăr. Se mixează totul la viteză medie până se topește zahărul și se formează o spumă.

Peste spuma obținută se adugă treptat uleiul puțin câte puțin, amestecând cu mixerul într-un singur sens până va ajunge la consistența unei maioneze. Adăugați treptat laptele peste gălbenușuri și mixați până obțineți un aluat de clătite. 

În al doilea bol se bat albușurile spumă și se adăugă treptat restul de zahăr, până devin o spumă asemănătoare bezelei. Următorul pas este integrarea gălbenușurilor în spuma de albușuri, amestecând cu o spatulă.

Cum se face un chec economic

Acum se adaugă făina peste ouăle bătute, amestecând cu o spatulă până și rotind bolul, până se integrează perfect fără a forma cocoloașe. Atenție, îl amestecați aducând aluatul de la bază și răsturnându-l peste cel din castron, asemănător unei împachetări.

Se împarte aluatul în două părți egale. În prima jumătate se amestecă esența de vanilie, iar în cea de a doua se amestecă esența de rom și lingurile de cacao cernute.

În tava de copt începe ansamblarea checului. Adăugați un polonic de aluat simplu, urmat de un altul cu aluat cu cacao.

Repetați procedura de straturi până terminați aluatul. Se da tavă la foc pentru 30 de minute, sau până trece testul scobitorii.

Cum se servește un chec economic

Checul economic se servește simplu, după ce s-a răcit. Uneori se mai pudrează cu zahăr cât este cald. Dacă doriți să fie mai sățios, puteți adăuga în aluat diverse nuci și bucăți de fructe uscate.

Lasă un comentariu