Reteta cu morcov-Chec cu morcovi – reteta prajitura, ingrediente, mod de preparare

La prima vedere un chec cu morcovi vă poate face să strâmbați din nas, însă vă asigur că merită să îi dați o șansă. Este o alternativă rapidă, sănătoasă și gustoasă la checul din comerț. Foarte important de menționat este faptul că nu veți simți gustul de morcov, fiind asemenea unui chec normal.

Merge de minune când aveți poftă de ceva dulce, având nevoie doar de câteva ingrediente pentru preparare. Astfel îi puteți momi la consumat morcov și pe cei mici. În cele ce urmează vă prezint rețeta mea preferată de chec cu morcovi, ce va fi un real succes.

Ingrediente prajitura cu morcovi

Ingrediente chec cu morcovi
  • 400 grame de făină
  • 500 grame morcovi
  • 200 grame zahăr
  • 4 ouă
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o portocală
  • sare

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 50 minute.

Timp total: 1 oră și 10 minute.

Porții: 12.

Cum se face chec cu morcovi

Cum se face prajitura cu morcovi

Într-un bol puneți făina după ce ați cernut-o printr-o sită deasă. Peste făină adăugați un praf de sare, praful de copt și amestecați.

Dați pe răzătoarea fină morcovii curățați și coaja de portocală. Atenție, folosiți portocală bio sau care nu a fost tratată chimic.

În alt bol adăugați ouăle, zahărul, plicul de zahăr vanilat și amestecați cu mixerul până face spumă. Dacă optați pentru zahăr brun, checul va căpăta o culoare mai închisă și morcovul nu va mai fi așa vizibil.

După ce zahărul s-a dizolvat, adăugați uleiul și mixați până la omogenizare. Vă recomand să folosiți ulei dezodorizat (struguri, cocos), dar și cel de floarea soarelui este bun.

Adăugați amestecul de făină cu praful de copt peste ouă. Într-un pahar amestecați sucul de lămâie bicarbonatul de sodiu și le adăugați peste făină. Amestecați cu mixerul până la încorporarea făinii în aluat.

Între timp tapetați două tăvi de chec cu hârtie de copt și setați cuptorul la preîncălzit. Folosiți două tăvi pentru a evita scurgerea aluatului în momentul coacerii, pentru că își dublează volumul.

Adăugați compoziția în tăvi și le puneți la copt pentru 50 de minute, verificând din când în când. Checul cu morcovi este gata după ce trece testul scobitorii curate.

Cum se servește prajitura cu morcovi

Cum se servește chec cu morcovi

Checul cu morcovi se servește simplu, după ce s-a răcit. Un alt mod de servire este de a-l pudra cu zahăr cât încă este cald.

Dacă optați pentru cremă, puteți folosi brânză simplă cremoasă sau mascarpone, pe care o amestecați cu puțin zahăr pudră și coajă de portocală. Atenție, adăugați zahărul treptat și gustați pentru a nu deveni prea dulce. Întindeți crema peste prăjitură și o lăsați la frigider până se întărește.

Folosind o cantitate triplă de cremă, puteți tăia checul în 3 felii și asambla ca un tort. Veți avea 3 straturi de cremă și 3 felii de blat. Checul cu morcovi cu cremă se ține la frigider până la servire.

Lasă un comentariu