Reteta bruschete – cu rosii si usturoi, la cuptor

Cu siguranță mulți poftim la o gustare din când și suntem tentați să apelăm la produse din comerț. Fie snack-uri, bruschete, biscuiți sau chipsuri ce stăpânesc foamea pe moment, nu e o idee tocmai bună.

Dar ce ai zice dacă ți-ai prepara chiar tu o gustare sănătoasă și rapidă, cu ingrediente puține? Îți voi prezenta o rețetă simplă, rapidă și delicioasă de bruschete care te va face să vrei să o gătești iar și iar.

Și știi care e partea cea mai interesantă? Pornind de la rețeta de bază, poți adăuga orice alte ingrediente dorești, așa încât să cucerești și pretențioșii.

Ingrediente bruschete

Ingrediente bruschete
  • o baghetă de 300 grame
  • roșii cherry 100 grame
  • măsline negre feliate 50 grame
  • ulei de măsline sau orice alt tip de ulei preferați
  • o ceapă roșie medie
  • 3 căței de usturoi
  • doi avocado medii copt
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt

Timp de pregătire: 15 minute.

Timp de gătire: 10 minute.

Timp total: 25 minute.

Porții: 10.

Cum se fac bruschetele

Cum se fac bruschetele

Începeți prin a secționa bagheta în felii de aproximativ 2 cm lățime. Porniți cuptorul și pregătiți o tavă cu hârtie de copt în care veți așeza feliile de pâine pe care le veți tapota cu puțin ulei de măsline.

Dați tava la cuptorul pentru 5-7 minute, în funcție de cât de prăjită doriți să fie pâinea. Atenție, focul să fie unul mic, pentru a evita arderea feliilor de pâine.

Pe un tocător veți tăia roșiile cherry în patru și le veți pune într-un bol, peste care adăugați sare, piper și puțin ulei de măsline. Scuturați bolul pentru a se întrepătrunde aromele.

Curățați cățeii de usturoi, iar 2 dintre ei vor fi dați prin presa de usturoi și puși peste roșii. Ceapa roșie se toacă mărunt și se adaugă peste roșii. Se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn. 

Între timp pâinea este gata, așa ca scoateți tava la răcit și vă apucați de avocado. Aceștia se curăță de coajă și se scot sâmburii. Îi puneți într-un bol unde îi veți pisa cu o furculiță, adăugând sare și piper după gust.

Cum se servesc bruschetele

Cum se servesc bruschetele

Bruschetele se servesc foarte simplu. Luați feliile de pâine și le frecați cu cățelul de usturoi rămas nefolosit. Cu un cuțit ungeți feliile cu pasta de avocado și le puneți pe un platou.

O dată aranjate feliile pâine pe platou, urmează să asamblați restul ingredientelor. Cu o lingură adăugați amestecul de roșii, ceapă și usturoi, la final stropind și cu zeama rămasă de la roșii. Peste toate acestea urmează inelele de măsline.

Pentru un plus de prospețime, tocați câteva frunze de busuioc pe care le presărați peste bruschete. Dacă nu aveți busuioc sau orice altă verdeață proaspătă, puteți folosi varianta uscată, însă acesta va avea un gust mai fad și va trebui să o amestecați în bolul cu roșii.

În cazul în care doriți bruschetele să fie mai bogate în ingrediente, puteți adăuga felii de ou fiert, bacon făcut la tigaie sau brânză.

Lasă un comentariu