Biscuiti de casa cu unt sau untura spritati – reteta pentru biscuiti fragezi

Biscuiții de casă au apărut în familia mea atunci când copiii m-au rugat să pregătim biscuiți pentru Moș Crăciun, ca să îl întâmpinăm așa cum au văzut ei în filme! Desigur că am căutat repede în caietul de rețete al mamei mele o rețetă potrivită și ne-am pus împreună pe treabă!

Și cât de fragezi și gustoși au ieșit biscuiții noștri de casă! Rețeta este una într-adevăr foarte simplă și ușor de urmat și veți avea nevoie să vă înarmați doar cu puțină răbdare pentru a pregăti această rețetă! Să începem!

Ingrediente biscuiti de casa 

Ingrediente biscuiti de casa

Pentru a pregăti delicioșii biscuiți de casă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Aproximativ 600 de grame de făină
  • 200 de grame de unt cu cel puțin 82% grăsime la temperatura camerei
  • 150 de grame zahăr pudră
  • 3 ouă de dimensiuni mari
  • 3 plicuri cu zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un vârf de cuțit de sare

Timp de pregătire: 25 de minute

Timp de gătire: 25 de minute

Timp total: 50 de minute

Porții: 2 tăvi de biscuiți

Cum se fac biscuitii de casa – Mod de preparare

Cum se fac biscuitii de casa - Mod de preparare

Acești biscuiți sunt printre cele mai ușor de pregătit gustări pe care le-am întâlnit, iar gustul și savoarea lor vă vor lăsa, cu siguranță, o impresie deosebită! Veți vedea cât de fragezi și ușor de pregătit sunt acești biscuiți și sunt convinsă că acești biscuiți vor deveni rapid una dintre rețetele dumneavoastră preferate. 

Vom începe prin a amesteca untul cu zahărul nostru pudră cu ajutorul unui mixer setat la viteză medie. Neapărat, untul trebuie să se afle la temperatura camerei și să aibă cel puțin 80% grăsime. 

Apoi, vom avea nevoie de două vase curate, de dimenisuni potrivite în care să separăm albușurile de gălbenușuri. Vom mixa albușurile cu un praf de sare doar până își vor dubla volumul, fără a le transforma în spumă. 

Când vor ajunge în acest punct, le vom adăuga peste compoziția de unt cu zahăr. Vom adăuga și făina, pe care am cernut-o în prealabil, pentru a ne asigura că nu formează cocoloașe și nu există nici un fel de impurități în aluat. 

Apoi, vom mixa gălbenușurile cu cele trei plicuri de zahăr vanilat până când acestea se vor deschide la culoare. Apoi, le vom adăuga în compoziția pregătită anterior, în care vom adăuga și coaja rasă de la o lămâie și vom amesteca până când tot aluatul se omogenizează.

Cum se fac biscuitii spritati, cu masina de tocat carne sau cu mana? 

Cum se fac biscuitii spritati, cu masina de tocat carne sau cu mana?

Acest aluat este foarte versatil și vă puteți folosi creativitatea pentru a pregăti biscuiții în tot felul de forme, care mai de care mai interesante! Cu ajutorul mașinii de tocat carne căreia i-ați montat forma de sprițat pe care doriți să o folosiți, veți obține biscuiți texturați, arătoși, pe care îi veți porționa după preferințele dumneavoastră.

Aceștia vor fi apoi așezați în tava tapetată cu hârtie de copt sau, dacă nu aveți hârtie de copt puteți să ungeți tava cu puțin ulei și să presărați apoi puțină făină în tavă, astfel încât să formăm un strat protector care să împiedice biscuiții din a se lipi de tavă.

Cum se coc biscuiti spritati de casa? 

Tava cu biscuiții de casă pe care i-am pregătit va fi introdusă în cuptorul preîncălzit la temperatură medie, adică la 180 de grade Celsius până când se vor rumeni la suprafață. Acest proces durează aproximativ 20 de minute, timp după care veți vedea cum biscuiții noștri capătă o culoare ușor aurie!

Cum se servesc biscuiti de casa 

Cum se servesc biscuiti de casa

Acești biscuiți se pot servi calzi, imediat scoși din cuptor, alături de lapte sau îi puteți chiar glazura cu ciocolată. Puteți să presărați fulgi de cocos deasupra aluatului sau chiar alune mărunțite, după preferințele dumneavoastră! 

Când sunt fierbinți sau abia scoși de la cuptor puteți să îi treceți prin zahăr pudră vanilat. Au un gust intens de lămâie și vanilie, iar untul din componența lor îi face foarte fragezi și delicioși! Merg de minune alături de lapte rece, cacao sau chiar ceai, dimineața la micul dejun.

Ca mici sfaturi, întotdeauna să fiți atenți la untul pe care îl folosiți, să fie neapărat la temperatura camerei și să aibă un conținut ridicat de grăsime. Cel mai bine folosiți zahăr pudră și nu zahăr tos pentru că zahărul pudră face aluatul mult mai fin. Dacă nu aveți accesoriu special la mașina de tocat, puteți forma aluatul cu mâna fără nicio problemă!

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți această rețetă de biscuiți de casă alături de mine!

Lasă un comentariu