Aperol spritz reteta – Ingrediente, Mod de Preparare, Delicios

Petrecerile sau ocaziile speciale nu ar fi la fel fără cocktailurile diversificate și exotice pe care le puteți prepara pentru a vă servi invitații! Aperolul Spritz este un cocktail foarte popular, datorită gustului său răcoritor, puțin amărui ce conține o cantitate scăzută de alcool și aduce un plus de rafinament și eleganță oricărei petreceri! 

Această băutură de tip aperitiv provine din Italia și este un cocktail care respectă regula „3,2,1”, această fiind o regulă de proporiție ce indică părțile de prosecco, aperol și respectiv apă minerală pe care trebuie să le adăugați pentru a pregăti cocktailul. Portocala adăugată în compoziția acestui cocktail vine să accentueze aromele subtile citrice prezente în substratul aperolului.

Cel mai bine vă voi explica în continuare pe îndelete rețeta de pregătire a acestui cocktail răcoritor și savuros pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura oricând de el, nu doar la ocazii și evenimente speciale!

Ingrediente aperol spritz reteta 

Ingrediente aperol spritz reteta

Pentru pregătirea acestui cocktail nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente,  veți avea nevoie doar de următoarele:

  • 70 ml proseco
  • 50 ml aperol
  • 20 ml apă minerală
  • Două sau trei felii de portocală
  • cuburi de gheață după preferințele dumneavoastră

Timp de pregătire: 5 minute 

Porții: un pahar

Cum se face aperol spritz reteta – Mod de preparare

Pentru a pregăti acest cocktail răcoritor sub formă de Spritz, nu veți avea nevoie de o listă interminabilă de ingrediente. Veți avea neapărată nevoie de Prosecco sau alt tip de vin spumant, acesta fiind unul dintre ingredientele esențiale pentru Aperol Spritz, pe care nu îl puteți înlocui cu nimic altceva. Vinul spumant trebuie neapărat ținut la rece înainte de a fi utilizat.

Vom lua portocalele și le vom spăla bine, tăindu-le feliuțe subțiri. Dacă acestea prezintă sâmburi sau ale imperfecțiuni, vor fi curățate înainte de a le folosi pentru prepararea cocktailului.

Vom lua un pahar special pentru vin în care vom pune trei sau patru cuburi de gheață, adăugând apoi pe rând celelalte ingrediente, neapărat păstrând regula „3, 2, 1”. Vom adăuga 3 părți prosecco, 2 părți aperol, o parte apă minerală și două sau trei felii de portocale pentru a spori intensitatea aromelor citrice din substratul lichiorului.

Aceasta este rețeta clasică de Aperol Spritz, pe care o puteți totuși adapta pentru a se potrivi gusturilor dumneavoastră, în cazul în care preferați băuturile mai amare, puteți adăuga mai mult aperol sau dacă vreți un cocktail mai ușor și mai răcoritor puteți mări cantitatea de apă minerală pe care o veți adăuga în compoziția acestui cocktail.

Cum se serveste aperol spritz reteta

Cum se serveste aperol spritz reteta

Există foarte multe posibilități și adaptări ale acestui cocktail, așa că îl puteți găsi și servi sub foarte multe forme, care mai de care mai exotice. În continuare, voi prezenta anumite adaptări ale acestui cocktail.

Există o versiune a aperolului spritz în care se pune accent pe gustul amărui al acestuia, nu numai pe tonurile citrice ale acestui cocktail. Puteți adăuga în rețeta originală și puțin suc de grapefruit și puțină coajă pentru decor.

O altă versiune ar fi cea în care adăugați în rețeta originală gin, suc de lime și rozmarin. Cocktailul rezultat va avea un gust mai complex, cu tonuri orientale și exotice, însă vă va uimi cu siguranță prin complementaritatea aromelor acestora.

Pentru cei cărora le plac băuturile cu arome fructate, puteți adăuga în rețeta originală de aperol spritz lichior de caise și suc de lămâie, cu două – trei frunze de mentă și veți obține un cocktail de vară dulce și răcoritor, perfect pentru o seară extraordinară!

O altă versiune a acestui cocktail destinată tot pentru iubitorii băuturilor cu arome fructate include, pe lângă ingredientele rețetei originale de aperol și cidru de mere, bourbon pentru un plus de aromă vanilată și felii subțiri de măr. Aceasta este varianta mea preferată și o prepar de fiecare dată când avem invitați!

O altă versiune a acestui cocktail Aperol

Tot cu bourbon puteți pregăti și un cocktail care include aperol spritz, bourbon și suc de lămâie, deși această variantă este pentru cei cărora le plac cocktailurile un pic mai tari.

Având toate aceste variante la dispoziția dumneavoastră, serile importante petrecute cu invitații dumneavoastră și cu familia nu vor mai fi niciodată plictisitoare. Vă invit să urmați aceste rețete și sfaturi pe care vi le-am oferit cu drag pe parcursul acestui articol și să vă puneți și imaginația în joc, astfel încât, urmând exemple date aici, să creați și dumneavoastră un cocktail delicios cu ingredientele care vă plac!

Aperolul Spritz rămâne cocktailul clasic al petrecerilor rafinate și elegante, fiind o băutură răcoritoare și savuroasă, cu subtonuri citrice și cu gust exotic!

Lasă un comentariu